Comfortabel wonen met zorg voor ouderen

Wonen in de Meerenburgh kan wanneer er een Wlz (wet langdurige zorg) indicatie is voor VV04, VV05 (zonder bopz*) en VV06. In de meeste gevallen kunt u al terecht wanneer de Wlz indicatie in aanvraag is.
* een bopz wordt afgegeven wanneer opname in een gesloten setting nodig is.

De Meerenburgh heeft acht zorgstudio’s. Vier op de begane grond en vier op de verdieping. Er is een lift aanwezig. De zorgstudio’s verschillen van elkaar zowel qua indeling en oppervlakte als situering doch met een gelijkwaardige kwaliteit en voorzieningenniveau. Elke zorgstudio heeft een eigen badkamer met douche en toilet en is er een kitchenette met koelkast. De studio wordt met eigen vertrouwde spullen ingericht en onder voorwaarden is een huisdier welkom.

In de gemeenschappelijke huiskamer kunt u medebewoners ontmoeten, samen eten, koffie drinken of deelnemen aan een activiteit. Familieleden, vrienden en bekenden zijn altijd welkom en kunnen  afspreken om ook een maaltijd te gebruiken.

Rookvrij:
Wij proberen aan alle wensen te voldoen maar uit veiligheidsoverweging is het in het hele huis verboden om te roken.

Individueel zorgplan voor ouderen

Wij bieden 24-uurs zorg door gediplomeerd en ervaren personeel. Het complete zorgpakket, van huishoudelijke hulp tot volledige verpleging, wordt specifiek op uw wensen afgestemd op basis van een op te maken individueel zorgplan.

Bekijk onze huidige personeelssamenstelling en dagbezetting of personeelssamenstelling en kerncijfers 2016-2018.

Er is genoeg tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding om de door u gewenste zorg te geven. U houdt hierin zelf de regie. Ons uitgangspunt is dat u tot en met het einde, in ons huis kunt blijven wonen. Dus ook wanneer de zorgbehoefte toeneemt. Verhuizen is dan ook niet meer nodig. (zie uitsluitingscriteria)

Huisarts en Specialist ouderengeneeskunde

De huisarts is uw hoofdbehandelaar, komt u uit de buurt dan kunt u uw eigen huisarts behouden en anders kunt u zich inschrijven bij een huisarts in Wijchen. De Meerenburgh heeft een samenwerkingsovereenkomst met een specialist ouderengeneeskunde (SO), deze neemt standaard deel aan het MDO elke twee maanden. Buiten de huisarts om kan de Meerenburgh de SO rechtstreeks inschakelen bij vraagstukken.

Medicatieveiligheid

Medicatiebeheer wordt door ons verzorgd en wij houden ons aan de strenge richtlijnen die daarvoor gelden. Er is een samenwerkingsovereenkomst tussen de Meerenburgh en Benu apotheek Wijchen centrum.

Uitsluitingscriteria

De Meerenburgh kan bijna alle zorg bieden. Alleen mensen die dwalen/weglopen of overlast veroorzaken voor anderen kunnen helaas niet in de Meerenburgh (blijven) wonen. Dit mede doordat onze deuren ‘open’ zijn. Mensen met een wlz indicatie mét bopz moeten wij uitsluiten.

Kwaliteit

Bekijk hier ons Kwaliteitsverslag 2020 en -plan 2021

Tevredenheid

In april 2019 is er een tevredenheidsonderzoek gedaan bij onze (op dat moment 8) bewoners. Lees hier het Rapport TVO bewoners 2019.

Hoe wij het doen ten opzichte van andere kleine zorgaanbieders kunt u zien in TVO verglijking uit branche.