De ondernemers van het Particuliere verpleeghuis Meerenburgh

Fleur Sneep is verpleegkundige en heeft voorheen gewerkt op een opnameafdeling binnen de ouderenpsychiatrie. Zij coördineert de zorg, welke wordt uitgevoerd door een vast team medewerkers. Verder houd zij zich bezig met administratieve zaken rondom zorg, kwaliteit en personeel.

Haar echtgenoot is Joris van Lavieren. Hij heeft voorheen jaren gewerkt in de detailhandel. Joris is kok en daarnaast houd hij zich bezig met de boekhouding, onderhoud van het pand en de (moes)tuin. Beiden zijn het vaste aanspreekpunt in “de Meerenburgh”. Met hun kinderen wonen zij in het achterste deel van de Meerenburgh.

Visie ouderenzorg

De Meerenburgh biedt ouderen een thuis in een veilige en comfortabele omgeving. Een thuis waar de zorg zich aanpast aan hun wensen, waarden en normen. Liefdevolle persoonlijke zorg en verpleging zijn vanzelfsprekend. Wij houden rekening met ieders persoonlijkheid, leefwijze, levensbeschouwing en voorgeschiedenis. Belangrijk is dat bewoners zoveel mogelijk de eigen regie houden en de overgang van de thuissituatie naar het wonen in een woonzorgvoorziening zo klein mogelijk is.

Omgeving Meerenburgh

De Meerenburgh ligt op een unieke locatie in Leur, gemeente Wijchen. Het is een zeer landelijke, bosrijke en rustige omgeving. Er is een grote tuin met wandelpad, terras, fruitboomgaard en een weide met dieren.

Wijchen is per auto bereikbaar in 5 minuten, Nijmegen in 20 minuten.

Meerenburgh historie

De Meerenburgh is gevestigd in een woonboerderij welke werd gebouwd in 1740. In die tijd was het een boerderij waar het vee huisde op ‘de deel’. In 1969 werd het door familie Sneep aangekocht om te verbouwen tot woonboerderij en werd in gebruik genomen als een dependance van Paedotherapeutisch Instituut Sonnaville. Dit internaat, voor kinderen met ontwikkelingsproblemen, was van de opa van de onderneemster.

Na een grote brand in 1985 is de voorzijde van het pand opnieuw gebouwd en kreeg tot januari 2008 de functie van groepsaccommodatie. In het middendeel zat van 1986 tot 2001 een cosmetisch instituut en van 2001 tot 2006 een gasterij.

In 2007 zijn het middendeel en achterhuis samengevoegd tot kantoor en woning van de ondernemers. In 2008 startte de verbouw van de voorzijde waarna in 2009 de woonzorgvoorziening is gestart.