volg ons op facebook
letters verkleinen letters vergroten
Image rotator

Omgeving Meerenburgh

Omgeving verzorgingstehuis

De Meerenburgh ligt op een unieke locatie in de Heerlijkheid Leur, gemeente Wijchen. Het is een zeer landelijke en rustige omgeving. Het 2 hectare grote terrein omvat o.a. wandelpaden, fruitboomgaard, bloementuin en een weide met dieren.

De Meerenburgh ligt aan de rand van het Leurse bos. Het dorp Wijchen ligt op 5 minuten (auto) afstand. Nijmegen op 20 minuten. Den Bosch is in 30 min. bereikbaar en Eindhoven in 40 min.

 

Meerenburgh historie

De Meerenburgh is gevestigd in een grote woonboerderij welke van oorsprong is gebouwd in het jaar 1740 en was in gebruik als boerderij en het vee huisde op 'de deel'. Later is er aan de achterzijde nog een stuk aangebouwd als soort bejaardenwoning voor de oude boeren. De boerderij heeft in de jaren erna verschillende functies gehad. In 1969 werd het aangekocht door de vader van de onderneemster om te verbouwen tot woonboerderij en het werd in gebruik genomen als vakantieboerderij voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Dit was een dependance van de kinderkliniek in Nijmegen. Deze kliniek was van de opa van de onderneemster. Het achterdeel werd gesplitst in praktijkruimte en privé verblijf.

Na een grote brand in 1985 is de voorzijde van het pand opnieuw gebouwd en kreeg tot januari 2008 de functie van groepsaccommodatie en vergadercentrum.

In het middendeel zat van 1986 tot 2001 een kosmetisch instituut en het achterhuis werd verhuurd als appartement. Van 2001 tot 2006 bood het middendeel onderdak aan de gasterij 'Wat schaft de pot vandaag?'.

Begin 2007 zijn het middendeel en achterhuis samengevoegd tot kantoor en woning van de ondernemers. In september 2008 startte de verbouw van de voorzijde waarna in augustus 2009 de Meerenburgh in zijn huidige vorm is gestart.